Blogs

Her finder du beretninger fra profiler i AL-Bank Ligaen samt nogle af danskerne i det store udland.

Spillerne vil fortælle om deres dagligdag, bestemte episoder fra kampene, nogle af deres højdepunkter i karrieren og lignende. Generelt for bloggen er det, at spillerne har frit råderum over hvad de vil skrive om og hvordan de vil skrive om det.

Hockeyzone.dk går ikke ind og redigerer i hverken indhold eller meninger.

 

Agents syn på Elitserien

13-10-2008 16:37

Hej HockeyZone læsere. 

 

Mit navn er Søren Schwartz, og jeg er hockeyagent i Elite Management Group. Jeg skal blogge her på HockeyZone om agentverdenen, nyheder fra de europæiske ligaer og andre spændende historier. 

 

Jeg er 33 år gammel og har været hockeyagent igennem de sidste 7 år. Jeg arbejder i EMG med min partner Flemming Jensen, hvor vi repræsenterer cirka 60 spillere i Europa, og har en god portion danske spillere også. Af nogle kendte navne fra den danske liga kan nævnes Brent Kelly, Sean McAslan, Kevin Estrada, Ash Goldie, Ryan Crane og Anders Strome. 

 

Jeg har valgt at lægge blødt ud og berette om en meget spændende start i

Sveriges Elitserien. Rögle har overrasket mig meget positivt. De spiller med god fart, har et dygtigt trænerteam samt en super kaptajn i Kenny Jönsson. Man startede sæsonen med lyn og torden, og Abbott tvillingerne samt Richard Demén-Willaume dannede hurtigt en superkæde. Desværre er skaderne haglet ned over Rögle, der dog stadig fortsætter ufortrødent med at imponere. 

 

En klub, der har gjort det modsatte af at imponere, er Frölunda. Man gjorde klart, at organisationen i klubben skulle styrkes, og at man ville blive mere NHL-lignende. Deres manager blev gjort til udviklingschef, og en ny General Manager blev indsat, nemlig Kent Norberg. 

 

Det sjove var, at Norberg, som efterhånden var blevet indbegrebet af Timrås succes, havde over 4 år tilbage på sin kontrakt. Titlen som den første GM i Elitserien lokkede åbenbart (og måske et større budget). Samtidig var Norberg smart at lokke en af de bedste spillere fra Timrå med sig i form af den finske center Riku Hahl. Det mærkelige er, at man faktisk har brugt rigtig mange penge i år på truppen, men det ønskede resultat er udeblevet. Dog skal det siges, at Lars Eller har fået markeret sig selv som den topspiller, alle regner med han bliver. Virkelig flot! 

 

Elitserien virker til at have en del overraskelser i år, hvor Brynäs har fået gang i spillet efter en forfærdelig sæson sidste år. Skellefteås smarte signing af en europæisk spiller i Nikos Dimitrakos har givet pote med seks mål og seks assists i de første ni kampe. I Sverige er det kun tilladt at have to spillere med ikke-EU pas, og da de allerede havde to spillere, fik man Niko, da han havde græsk/amerikansk pas. Så vidt jeg ved, har Niko kun været i Grækenland én gang - det var på ferie.

 

Der går en del snak i Sverige om, at ligaen i år er blevet meget jævn, hvilket tydeligt ses på kampenes cifre. Kun to gange i de første ni runder har et hold vundet med fire eller flere mål. Begge gange har Frölunda været det tabende hold. 

 

Ud over den svenske Elitserie snublede jeg over denne lille historie om en af mine favoritspillere Evgeni Malkin, som jeg vil dele. I august 2006 forlod Malkin sin klub Metallurg Magnitogorsk under deres træningslejr i Finland, for at tiltræde hos Pittsburgh Penguins noget tid senere. Inden Malkin ”forsvandt” havde han lige indgået en 1 års aftale med Metallurg. Hele denne sommer blev brugt på at planlægge en hævnakt fra den russiske klub, og man forsøgte derefter at lokke Malkin tilbage med en årsløn på 11 millioner dollars. Malkin mente selv, at han havde valgt side og svarede tilbage med at skrive under på en 5 årig aftale med Pittsburgh. 
 

Profil af Linus Fagemo

Linus Fagemos karriere blev rigtig skudt i gang i sæson 95/96, hvor han slog igennen på Frölundas U20-hold, hvilket resulterede i et par sæsoner i Frölunda, inden en kort afstikker til Troja-Ljungby sendte ham videre til Timrå og Luleå, hvor han primært er fra.

 

Herefter er det blevet til sæsoner i både Iserlohn Roosters og Malmö, hvor sidstnævnte dog ikke var nogen succes, hvilket har sendt den målfarlige svensker til Herning Blue Fox.

 

Fagemo er kendt for solidt håndledsskud og sin spilforståelse, som gør den 31-årige svensker rigtig farlig i offensiven. Målene kan således både være resultat af flotte soloture og taktisk forståelse for spillet inde foran mål.

Seneste Indlæg

Fagemo: De unge må lære at være mere egoistiske

27-01-2009 15:30
Linus Fagemo fortæller om talenter, udlændingegrænsen og koncerter.

Ninento Wii var den bedste julegave

02-01-2009 13:12
Linus fortæller om økonomiske problemer, landsholdshockey og den bedste julegave.Profil af Nichlas Hardt

Nichlas er et produkt af Danmarks voksende talentmasse. Han fik sin hockeyopvækst i Rødovre og Herlev, hvor han specielt i sæsonerne 06/07 og 07/08 gjorde positivt opmærksom på sig selv med sammenlagt 61 point i 66 kampe. På trods af de sølle 20 år har Hardt allerede været en tur omkring den bedste finske række, hvor det bl.a. blev til et hattrick og sammenspil med Timo Koskela i førstekæden. I sæsonen 08/09 vil han dog være at finde i svenske Malmö Redhawks.

Seneste Indlæg

Så skydes VM i gang

24-04-2009 17:36
Nichlas Hardt ser frem mod den sidste dag, inden det går løs mod Tjekkiet.

Hardt: Tvivlsom udvisning blev afgørende

06-02-2009 19:01
Hardt skriver om OL-kvalifikationens to første dag.Profil af Søren Schwartz

Søren Schwartz er den ene halvdel af Elite Management Group (EMG Hockey). Til dagligt arbejder Søren som agent for førnævnte firma, som varetager spillernes interesser rundt omkring i Europa, hvor man har den primære fokus.

 

Søren Schwartz vil her skrive om livet som agent, give os indsigt i en ellers lukket verden og selvfølgelig kommentere på den europæiske hockeyscene. Dette altsammen krydret med nogle små anekdoter.

 

Du kan læse mere om firmaet på www.emghockey.com 

Seneste Indlæg

Agents syn på Elitserien

13-10-2008 16:37
Agenten Søren Schwartz fortæller om Elitseriens indledende runder. 

 

 

 

Seneste blogindlæg

Så skydes VM i gang

24-04-2009
Nichlas Hardt ser frem mod den sidste dag, inden det går løs mod Tjekkiet.

Hardt: Tvivlsom udvisning blev afgørende

06-02-2009
Hardt skriver om OL-kvalifikationens to første dag.

Fagemo: De unge må lære at være mere egoistiske

27-01-2009
Linus Fagemo fortæller om talenter, udlændingegrænsen og koncerter.

Hardt: Blenderen var min bedste julegave

11-01-2009
Ny blog fra Nichlas Hardt om krisen og julegaver.

Ninento Wii var den bedste julegave

02-01-2009
Linus fortæller om økonomiske problemer, landsholdshockey og den bedste julegave.