Artikler

Artiklerne, som kan findes i sektionen er udtryk for personens egen mening, og dermed ikke Hockeyzone.dk's. Dette betyder samtidig, at det er personen selv, som er ansvarlig for indholdet.

 

Optakt: AL-Bank Ligaen 08/09

21-08-2008 08:50

Den 11. september går det igen løs i de 10 skøjtehaller i det danske land, når den danske liga skydes i gang med kampen AaB Ishockey - EfB Ishockey. Normalt er det en revanchekamp fra sidste sæsons finale, og den er der også, men den spilles først fredag d. 12. september, men AaB Ishockey - EfB Ishockey er blevet rykket, da det er en TV-kamp. Der er sket en del i klubberne til denne sæson, men hvem har gjort de bedste handler på markedet, og hvem bliver sorteper, når det kommer til slutspilspladserne?

Den danske liga er blevet bedre og bedre de seneste sæsoner, og den er også blevet jævnbyrdig, hvor der normalt ikke er et hold, der skiller sig ud hverken i toppen eller bunden. Ligaen er krydret med masser gode spillere, og dem vil vi trække frem i denne optakt.

Vi vil her prøve at komme med information om holdene til denne sæson, og hvem der har gjort det bedst på transfermarkedet, og derudover vil vi komme med vores favorit til mesterskabet, samt en farlig outsider til titlen.

 

Ny turneringsform:

Til denne sæson har man igen forsøgt sig med en ny turneringsform, men man har holdt ved de ca. 45 kampe pr. hold, men den skulle give flere kampe, hvor der står en masse på spil. Man ligger ud med at møde hinanden 4 gange (2 hjemme og 2 ude), hvor efter de 6 bedste går videre til en gruppe, hvor man møder hinanden hjemme og ude og slås om seedningerne 1-6.
De sidste 4 hold spiller i en gruppe, hvor man spiller mod hinanden 3 gange, hvor de 2 bedste får seedningerne 7-8, mens de sidste 2 ikke får flere kampe denne sæson.

 

 

Klub: AaB Ishockey

Hjemmebane: Gigantium Isarena
Placering 07/08: Ud i kvartfinale
Forventet Placering 08/09: 3-4
Træner: Jens Hellgren (1. sæson)

Sidste sæson:
AaB havde en meget svingende sæson sidste år, hvor man europæisk oplevede store resultater, da man kom til finalen i Continental Cup, hvilket var første gang for et dansk hold. Men i den hjemlige liga havde man store problemer, hvilket kom til syne i semifinalen mod Odense. Man fik det største nederlag på hjemmebane i 3. kvartfinale, da Odense straffede fejlene med en sejr på 8-1. Man havde for mange høvdinge på holdet, og ikke nok indianere, der ville kæmpe for holdet.
Det koster store dele af holdet op til denne sæson, så man har været ude og finde et næsten nyt hold.

Målmand:
AaB havde sidste et målmandsteam med den nu tidligere danske landsholdsmålmand, Peter Hirsch samt den unge Nikolaj Nørbak, og det team har man holdt fast i til denne sæson. Peter Hirsch har valgt at stoppe på landsholdet, og han vil koncentrere om AaB denne sæson. Nørbak er fremtidens mand, og han har vist gode præstationer i træningskampene, men det er Hirsch, der er 1. valg.

Backs:
Man har fået ryddet godt ud i backlinien til denne sæson, hvor man er kommet af med Bondarevs, Rahkonen og Blomqvist, der ikke levede op til det, som man havde forventet af dem. Fra sidste sæson har man kun beholdt 4 backs, Casey, Henry, Kasper Jensen samt Mads Møller. Der er kommet 3 nye til klubben i form af Martin, Hedlund og Daniel Madsen, hvilket ser ud til at have givet en mere harmonisk backkæde i Aalborg.

Forwards:
På den offensive side har der været en meget stor udskiftning. Ud er blandt andet røget NHL-veteranen, Chris Dingman, topscorer Aleksandr Macijevski, Brad Rooney samt den danske veteran, Jens Nielsen. Ind på holdet har man hentet flere spændende spillere, hvor der er en god blanding af målscorere, arbejdsheste samt talent. Man har hentet profiler som Ewan Schwabe, Pär Bäcker, Jens Karlsson og senest Roman Vopak til at lave arbejdet foran. Derudover har man en del dansk talent og rutine til at gøre arbejdet færdigt.

Profilen:
Profilen på dette AaB hold, tror jeg uden tvivl, bliver den svenske playmaker, Pär Bäcker, der har spillet flere sæsoner i den svenske Eliteserie. Hele 338 kampe i den bedste svenske række (med et par svenske mesterskaber) krydret med 10 landskampe for Sverige, så tegner det til at blive en stor gevinst for AaB med ham i truppen. Og man har valgt at hente ham for 2 sæsoner, hvilket viser, at man tænker lidt fremad.

Talentet:
Hvem, at jeg skal vælge her, er noget svært denne sæson. Man har normalt ikke så mange talenter, men til denne sæson har man flere, som man kan vælge mellem. Jeg vil sige, at det nok er Christian Lie denne sæson, som man skal holde øje med. Han har spillet godt i opstarten og scoret en del mål, og kan han få den selvtillid over til sæsonen, så skal han nok være i hopla til sæsonen.

Samlet vurdering:
AaB har et spændende hold til denne sæson, og man har ikke det store hold med masser af stjerner, som man har haft de seneste sæsoner. Træner Jens Hellgren har fået lov til at sætte sit helt eget personlige præg på holdet, hvilket tidligere trænere ikke har haft den store mulighed for.
Man har fået et godt mix på holdet af høvdinge og indianere samt talent og gåpåmod, så bestemt en spændende sæson i AaB, hvor målsætningen igen hedder top4. Man har holdet til at drille de store denne sæson.

 

 

Klub: EfB Ishockey

Hjemmebane: Granly Hockey Arena

Placering 07/08: Nummer 9 – Ikke slutspil
Forventet Placering 08/09: 9
Træner: Peter Gommesen (2. sæson)

Sidste sæson:
EfB Ishockey led den sværeste skæbne sidste sæson, da man røg ud på allersidste dag af grundspillet, da Frederikshavn vandt på straffeslag, mens EfB selv tabte på hjemmebane til AaB. Dermed gik man glip af slutspillet og de penge, som man kunne have tjent på det, som man kunne have brugt denne sæson på et bedre hold.

Målmand:
EfB Ishockey havde sidste sæson den franske målmand, Fabrice Lhenry, på mål med den unge, Morten Guido Nielsen, og den cocktail holder man fast i til denne sæson, hvor man også har fået den unge Casper Norrild ind på målet. Det er sikkert Lhenry, der er sikker starter i målet, mens der vil være god kamp om pladsen som reserve målmand. Lhenry er dog skadet de første par måneder af sæsonen, så der har man hentet Markus Korhonen ind i 2 måneder, så Lhenry kan blive helt klar.

Backs:
Backkæden ser noget stærk ud til denne sæson, da man har forstærket denne kæde med et par rigtig gode spillere, der styrker bredden defensivt, hvor man havde store problemer sidste sæson. Man lukkede alt for mange mål ind, og det har man set, om man kan undgå denne sæson med tilgangen af Backman og Jerramie Domish, der sammen med danske Andreas Andreassen og Kristoffer Frederiksen udgør den største del af defensiven hos EfB denne sæson.

Forwards:
Esbjerg har været lidt på indkøb hos rivalerne fra Odense, hvor man har hentet både Scott Matzka og Brett Lysak i Odense til at styrke den offensiv, som ikke kunne give adgang til slutspillet. Man har styrket bredden lidt til denne sæson, men man ser stadig lidt tynd ud i kæderne offensivt til denne sæson.

Profilen:
Scott Matzka, der er kommet til fra Odense op til denne sæson, bliver den store profil på dette hold. Skal man komme med i slutspillet, så skal han som minimum lave det samme antal point, som han har gjort de seneste sæsoner for Odense, hvor det er i 110 grundspilskampe er blevet til hele 157 point, hvilket svarer hele 1,43 point pr. kamp, hvilket er imponerende. Det skal han leve op til, hvis Esbjerg skal have en chance i år.

Talentet:
Hos EfB har jeg valgt at kigge på Sune Hjulmand, der er en af klubbens egne spillere, der har været på kontrakt i klubben siden 2005, og har været på holdkortet i 88 kampe. Han har kun scoret ét mål, men han er en talentfuld forward, der har været med til at spille Danmark op blandt de bedste ved U-20 VM og ned igen sidste år. Han kan regne med god spilletid i denne sæson, da jeg ser offensiven noget tynd ud.

Samlet vurdering:
Esbjerg kom ikke med i slutspillet sidste sæson i sidste spillerunde. Umiddelbart kommer man til at kæmpe om det i denne sæson også, men jeg tror ikke, at det rækker denne sæson, da man ikke har den bredeste trup. Man er meget sårbar overfor et par skader. Kan man undgå disse skader, så har man en chance for slutspil, men ellers tror jeg det ikke.

 

 

Klub: Frederikshavn White Hawks

Hjemmebane: Iscenter Nord Frederikshavn
Placering 07/08: Tabte finalen.
Forventet Placering 08/09: 5-6
Træner: Heikki Mälkiä (2. sæson)

Sidste sæson:
Man var den store overraskelse i sidste sæson. Man kæmpede sig tilbage i grundspillet efter en del skader, og man kom med i allersidste runde efter straffeslag. Det var et vildt drama, som man fortsatte ind i slutspillet. Man endte med at være den store overraskelse, da man først tog Rødovre ud i 7 kampe og sejrede. Derefter, i semifinalen, tog man SønderjyskE ud i 6 kampe. Mod Rødovre blev den afgørende kamp vudnet på udebane, mens det var på hjemmebane mod SønderjyskE. I finalen mod Herning kunne man ikke stille det store op, og her endte man med at tabe sikkert i 5 kampe.

Målmand:
Frederikshavn holder fast i Lubomir Pisar, der har været i klubben de seneste sæsoner. Som back-up har man den unge Dennis Aaby, der sidste sæson fik en del kampe for klubben, da Pisar var skadet. Aaby er en talentfuld målmand, og han viste, at han har talentet til at spille med de store. Det er dog helt sikkert, at han kun er 2. valg i Frederikshavn med Pisar som det sikre førstevalg i målet.

Backs:
Backsiden hos Frederikshavn ser stærk ud, selvom man er kommet af med Sorokins, der var en stor del af successen i slutspillet med hans store forståelse for spillet. Man har hentet godt ind til denne sæson, hvor man har forstærket sig med et par spillere defensivt. Alt i alt en god solid defensiv denne sæson.

Forwards:
Offensivt ser Frederikshavn også ud til at være et spændende hold, da man har holdt fast i store dele af holdet fra sidste sæson, som man så har forstærket bredden med et par spillere. Man kan stille med 3 stærke kæder, der er sultne og har viljen til at vinde mere med klubben. Umiddelbart ligner det en stærk offensiv, der kan spille med imod de bedste i ligaen.
Bredden er blevet forstærket til denne sæson, hvilket man har gjort efter sidste sæsons erfaringer med mange skader.

Profilen:
Hos Frederikshavn kan man ikke komme uden om de 2 ærke FIKere, backen Christian Schoildan samt forwarden Mike Grey, når man skal finde en profil på dette hold. Begge har spillet hele sin karriere i Frederikshavn, selvom de begge har fået gode tilbud fra andre klubber, så er de loyale. Begge spillere har et stort fighterhjerte, og besidder til at komme ind under huden på modstanderen, så de trækker nogle udvisninger.

Talentet:
Holdet er meget erfarne spillere, så hvem som man skal holde øje med i denne sæson er svært at sige. Men umiddelbart vil jeg sige Nikolaj Nedermark og Nicklas Blokhus. Begge er produkt af klubbens egen talentudvikling, og det er spillere, som man har store forventninger til disse spillere, der kan se frem til noget spilletid i denne sæson.

Samlet vurdering:
Som forsvarende sølvvindere, så ser jeg en spændende sæson i vente for Frederikshavn, men om man kan komme hele vejen finalerne igen, ser jeg dog tvivlsomt. Man skulle have rigtig gode muligheder for slutspil i år, hvor man spillermæssigt er blevet bedre end sidste sæson, men det er der også mange klubber, der er.

 

 

Klub: Herlev Hornets

Hjemmebane: Herlev Skøjtehal
Placering 07/08: Nummer 10
Forventet Placering 08/09: Nummer 10
Træner: Johan Marklund (3. sæson)

Sidste sæson:
Man var sidste sæsons store prygelknabe, hvor man tabte den ene efter den anden kamp i ligaen. Man blev meget hurtigt isoleret i bunden af ligaen, og derfra kunne man ikke gøre det store. Man har ikke de samme økonomiske muligheder som i de andre klubber, og man kæmper oveni købet med 3 andre københavnske ligaklubber.

Målmand:
På målmandsposten ser man ud til at have gjort et scoop. Man har lokket en tidligere NHL-målmand, Matthew Yeats til klubben, og hans meritter ser gode ud. Spillet en håndfuld NHL kampe i Washington og nogen AHL kampe på papiret godkendt. Men en målmand er ikke bedre end de spillere, der står foran ham.

Backs:
I forhold til sidste sæson, så har man lige så mange backs som sidste sæson, men det var her, at man skulle have været ude og forstærke sig, når man ser på, at det var det svageste punkt sidste sæson, så er det bestemt ikke godt. Man har hentet Martin Thelander, mens man har sagt farvel til Patrick Lindfors i forhold til sidste sæson.

Forwards:
Offensivt har man været ude og hente nogen rutine, hvilket man virkelig har savnet i forhold til sidste sæson. Ash Gordie og Kevin Estrada samt et par svenskere er kommet til for at score mål, hvilket man også kæmpede med i sidste sæson. Men om det er nok, tror jeg dog ikke. Tilmed har man mistet Nichlas Hardt, hvilket ikke gavner deres sag. Det ser ud til at blive let at stoppe Herlev offensivt denne sæson.

Profilen:
En spiller, der bliver spændende at følge på Herlev holdet til denne sæson, er den nye målmand, Matthew Yates, der er kommet til klubben fra norske Sparta, hvor han havde en god sæson. Han har spillet med de helt store i NHL, men man siger, at en målmand ikke er bedre end sit forsvar, og så får Yates en travl sæson, hvor Herlev har ikke en sprudlende defensiv.

Talentet:
Herlev har en del talentfulde spillere i truppen, men jeg vælger at sætte min fokus på unge Frederik Storm, der har ”stormet” frem i sin udvikling de seneste sæsoner. Man har hentet ham i IC Gentofte for et par sæsoner siden. Sidste sæson blev det til 27 point på ligaens bundhold, hvilket jeg vil betegne som godkendt. Det var forventet, at han var på vej mod en anden klub, men han tager endnu en tørn i Herlev.

Samlet vurdering:
Det kan næsten kun blive bedre for Herlev end det var sidste sæson og sæsonen før den. Det kan så heller ikke gå ret meget værre end de 2 sæsoner. Man har fået lidt mere rutine ind på holdet i forhold til sidste sæson, men de spillere kan ikke spille 30 min. hver gang, og det er svært lige at finde den spiller, der skal tage over i de situationer. Et par af de unge spillere er blevet lidt mere modne, men det ser stadig ikke godt nok ud til, at jeg vil give Herlev nogen mulighed for slutspil til denne sæson.

 

 

Klub: Herning Blue Fox

Hjemmebane: KvIK Hockey Arena
Placering 07/08: Mestre
Forventet Placering 08/09: Nr. 1-2
Træner: Todd Björkstrand (7. sæson)

Sidste sæson:
Herning blev mestre sidste sæson, hvor man ellers måtte kæmpe for det i kvartfinalen, da man var bagud med 1-3 i kampe mod overraskelsen ToTempo HvIK, men man fandt ud af, hvordan de skulle spilles, og så var der ikke nogen problemer derfra. Odense i semifinalen og Frederikshavn i finalen var ikke de store problemer for Herning, og kunne derefter fortjent lade sig hylde som mestre.

Målmand:
Herning har stadig den erfarne og storspillende, Timo Leinonen, i målet, der skal i gang med sin 3. sæson i Herning. Han er blevet mestre med Herning i begge sæsoner, hvor han har været der. Som back-up for finnen har man et par af de største talenter på målmandsposten, nemlig Christian Tarp og Frederik Andersen, der dog ikke er klar til at være 1. valg, men de skal nok få noget spilletid i løbet af sæsonen.

Backs:
For mig at se, så ser backkæden noget svag ud til denne sæson, men det kan ændres endnu, da man måske ikke er færdige med at hente nye spillere ind på holdet. Man har sagt farvel til Luponen, Signoretti samt D. Madsen, mens der kun er hentet et par forstærkninger ind i form af Stephen Wood og Teemu Jääskeläinen, så man er en mand i undertal i forhold til sidste sæson, hvor man havde en af ligaens bedste defensive opstillinger.

Forwards:
Herning har mistet en del danske spillere op til denne sæson, hvor Christoffer Kjærgaard, Mads Christensen, Morten Poulsen samt Mick Jensen, mens man har bibeholdt den udenlandske styrke offensivt fra sidste sæson. De danske spillere er blevet erstattet med et par andre danske spillere samt et par udenlandske spillere. Offensivt ser man stærke ud, specielt pga. nyindkøbenes optrædener i træningskampene, men man har også et par store talenter, der kæmper for at komme ind på holdet, og de får spilletid, hvis man spiller med 4 kæder.

Profilen:
Profilen må blive Linus Fagemo, som spillede sin første sæson i Herning, og han var en af de bedste spillere for Herning sidste sæson. Han lavede 50 point i sidste sæson, og kan han komme op på det niveau igen, så ser det godt ud for Herning. Han har erfaring fra den bedste svenske række, hvor han har spillet for Frölunda, Luleå og Malmö.

Talentet:
Hvem der bliver spilleren hos Herning, der slår igennem i år, er lidt svært at spå om, for det kommer nogen gange grundet skader. Derfor vil jeg kigge på Martin Nielsen, der er kommet til heden fra ToTempo. Han spillede en god sæson for det nye hold, der ikke var de store forventninger til. Han blev noteret for 29 point, hvilket er godkendt i en sæson, der blev ødelagt af flere skader.

Samlet vurdering:
Som forsvarende mestre fra de seneste 2 sæsoner, så skal man regnes for en af favoritterne til et nyt mesterskab. Det er de også, selvom jeg synes, at defensiven ser lidt svækket ud i forhold til sidste sæson, men kender man Herning ret, så har de noget, der lurer i kulissen til at styrke denne defensiv.

 

 

Klub: Nordsjælland Cobras

Hjemmebane: Hørsholm Skøjtehal
Placering 07/08: Ud i kvartfinalen
Forventet Placering 08/09: 7-8
Træner: Gunnar Leidborg (1. sæson)

Sidste sæson:
Man har de store ambitioner i klubben om at være det næststørste mærke efter FCK i dansk sport, men det har man endnu ikke vist. Man vil hente de store spillere til klubben, men det er ikke helt lykkedes. Man røg ud i kvartfinalen sidste sæson til SønderjyskE efter 5 kampe, hvilket var helt fortjent, at Nordsjælland ikke var så gode sidste sæson.

Målmand:
Nordsjælland havde sidste sæson, Johan Asplund, som sikker sidste skanse, og det har man også denne sæson. Og som back-up har man stadig Henrik Juul, som man hentede i Esbjerg før sidste sæson. Asplund har med sine år i Elitserien den helt rigtige ballast for at skabe roen i de bagerste kæder.

Backs:
Backkæden ser lidt svækket ud i forhold til sidste sæson, selvom man har hentet Grady Moore i SønderjyskE og Justin Kurtz til denne sæson. Man har dog mistet hele 3 backs, og kommer der ikke nogen andre ind, så har man bare 4 backs med kvalitet, og så ellers satse på egne unge spillere, og der mangler man lidt til denne sæson. De hårde veksler vil virkelig blive trukket på Moore, Karmhag og Kurtz, hvilket næppe er holdbart en hel sæson.

Forwards:
Offensivt har man lavet mange udskiftninger, hvor man har sagt farvel til blandt andet Kasper Degn samt en del spillere, der ikke slog til i sidste sæson. Som erstatninger har man hentet en masse gode spillere, der nok skal være en spændende cocktail i den danske liga. Milan Gajic og Patrick Jarrett, der begge er draftet i NHL, men ikke har spillet der skal nok blive spændende at følge. Offensiven er forstærket i forhold til sidste sæson i mine øjne.

Profilen:
Hos Nordsjælland vil vi pege på Johan Asplund, da han skal spille op til noget af hans bedste, hvis man skal have en chance i denne sæson. Slutspillet skal man nok komme med, men han skal spille op til det spil, som han viste et par gange sidste sæson, hvis man skal have nogen chance.

Talentet:
Hos Nordsjælland har jeg valgt at kigge på Morten Poulsen, som man har hentet i Herning op til denne sæson. Han spillede nogle kampe sidste sæson, da Herning blev ramt af en del skader til kampene. Der viste han prøver hans talent, som man godt viste, at han havde. Efter sæsonen er han draget østpå for at finde mere spilletid i ligaen, og en plads på landsholdet. Sidste sæson blev det til 17 point i 40 kampe, og i år regner jeg med, at det bliver til flere.

Samlet vurdering:
Offensivt er man blevet godt forstærket, og målmand er den samme som sidste sæson, men jeg ser store problemer i deres defensiv, som kan være problemet med at komme langt denne sæson. Bliver defensiven forstærket med et par spillere, så kan man godt komme op og drille de store hold.

 

 

Klub: Odense Bulldogs

Hjemmebane: Albani Arena

Placering 07/08: Ud i semifinalen
Forventet Placering 08/09: 7-8
Træner: Dean Fedorchuk (1. sæson)

Sidste sæson:
Odense var sidste sæsons store overraskelse i slutspillet, da man slog de forsvarende sølvvindere fra AaB Ishockey ud af slutspillet med klare 4-1 i kampe. I semifinalen kunne man ikke stille det store op mod de kommende mestre fra Herning. Alt i alt var det en godkendt sæson for Odense, der også tabte bronzemedaljerne til SønderjyskE.

Målmand:
Odense har stadig stærke Kimmo Vesa som målmand med den talentfulde danske back-up Søren Nielsen i målet. Det er et stærkt målmandsteam som man har fået samlet sammen for nogle sæsoner siden. Vesa kan dog mangle det sidste, for at netop Odense kan spille sig helt op i toppen.

Backs:
De seks spillere, som man har listet som backs til denne sæson, er stærke, men man er handicappet en del, hvis og når man bliver ramt af skader på defensiven. Man har mistet noget bredde i defensiven, og det kommer man til at lide under i løbet af sæsonen, hvis der ikke hentes noget forstærkning ind.

Forwards:
Man har mistet bl.a. både Scott Matzka og Brett Lysak, som er taget til Esbjerg, hvilket man var utilfredse med i Odense. Men man har slikket sårene lidt, og ser ud til at komme at have hentet nogle gode spillere til at erstatte dem, som der er smuttet. Brad Rooney er kommet til klubben fra AaB, hvor han var en del af grunden til de interne problemer, som der var i klubben.

Profilen:
Tyler Redenbach bliver den store profil for dette hold efter min mening. Han har over flere sæsoner vist, at han kan være med i den næstbedste række i USA, AHL. Det er gode tegn, at vi nu skal op i den liga for at finde profiler til dansk ishockey. Han har lavet 94 point i 155 kampe i AHL.

Talentet:
Julian Jakobsen vil jeg betegne som talentet på dette hold. Kan han leve op til det spil og det antal point, som han viste sidste sæson i Odense, så bliver han en vigtig brik for Odense denne sæson, og han kan igen komme ind omkring landsholdet, hvor han har været et par gange sidste sæson.

Samlet vurdering:
Som ved Nordsjælland, så tror jeg, at det bliver en svær sæson for Odense, da man har en smal trup, og man vil komme til at lide under skader. Spørgsmålet er også om de spillere, som man har hentet udefra er spillere, der vil kunne begå sig i den danske liga. De andre hold har en lidt bredere trup end Odense, og kan derfor bedre stå imod. Jeg vil vurdere dem til at ligge i den nederste halvdel af ligaen.

 

 

Klub: Rødovre Mighty Bulls

Hjemmebane: Rødovre Skøjtehal
Placering 07/08: Ud i kvartfinalen
Forventet Placering 08/09: 3-4
Træner: Magnus Sundqvist (2. sæson)

Sidste sæson:
Rødovre var en stor outsider til titlen sidste sæson, da man satsede meget stort, men man havde ikke holdet til at gå hele vejen, da man røg ud i kvartfinalen, da et hårdt arbejdende og lidt heldig Frederikshavn hold satte en stopper for Rødovre med 2 mål indenfor de sidste 2 minutter af 7. og afgørende kamp, der blev spillet i Rødovre.

Målmand:
Hos Rødovre har man skiftet lidt ud på målmandsposten, hvor man sidste sæson havde de 2 landsholdsmålmand, Michael Madsen og Simon Nielsen, men det var ikke nok for Rødovre, så de er begge smuttet fra klubben. Man har til denne sæson hentet Trevor Koenig og Kristian Vestergaard, og det er en spændende sammensætning. Koenig er en humørmålmand, som man ”bare” skal have hul på, men netop det kan blive Rødovres lotteriseddel, da han både kan falde helt igennem eller holdet jernene i ilden.

Backs:
Backkæden hos Rødovre ser ud til at være lige så stærke defensivt, som man var op til sidste sæson. Man har mistet et par vigtige spillere i Damgaard, Bornhammar og Lutz, så er de blevet erstattet af Duus, Eskesen, Crane samt et af sine egne talenter. Alt i alt ikke den store udskiftning styrkemæssigt.

Forwards:
Offensivt har man ikke lavet det helt vilde til denne sæson, hvor man er kommet af med et par af de danske spillere i form af Thomassen, Stilling og Astrup. De er blevet erstattet af Peter Campbell, Sean McAsian samt et par af sine egne talenter. Derudover har man lånt Don McLean i de første 2 måneder af sæsonen. McLean skal nok gøre et indtryk på ligaen den tid, som han er her. Desuden er Juha Riihijärvi draget til Redhawks for at træne, men hvor han spiller er endnu uvist.

Profilen:
Christian Larrivee kom til Rødovre før sidste sæson, og han blev en fornøjelse at følge. Han var over det hele på isen, og han endte med at score 53 point i 37 kampe sidste sæson, hvilket var mere end godkendt. Han skal leve op til det samme spil i denne sæson, hvis Rødovre skal komme videre i slutspillet, som jeg ikke er i tvivl om, at de nok skal komme i.

Talentet:
Talentet hos Rødovre er svært at spå om, men jeg tager Nicolas Phillips, der er kommet til Rødovre op til denne sæson. Han spillede ikke sidste sæson, grundet knæskade, men Rødovre har valgt at satser på denne talentfulde wing. Han har 4 år fra Sverige på Moras ungdomshold, hvor han også nåede at få et par kampe på 1. holdet. Han har op gennem årene været selvskrevet til diverse ungdomslandshold.

Samlet vurdering:
I forhold til sidste sæson, så er man en smule svækket, da man har mistet Riihijärvi. De første par måneder har man McLean i truppen, og han kommer til at gøre en forskel, hvis han gider, når han bare skal spille et par måneder i Danmark, men derefter tror jeg, at det bliver svært. Umiddelbart skulle man komme med i top 4 med dette hold, da man har et spændende hold til denne sæson.

 

 

Klub: SønderjyskE

Hjemmebane: Vojens Skøjtehal
Placering 07/08: Tabte semifinale (Vandt bronze)
Forventet Placering 08/09: 1-2
Træner: Mario Simioni (4. sæson)

Sidste sæson:
Man havde en god sæson, hvor man endte med at vinde bronzemedaljer. Da sæsonen startede lignede det dog ikke et hold, der ville blande sig i toppen, da man fik sin normale 1. målmand, Brian Greer, skadet, og ellers måtte unge Patrick Galbraith tage over. Alt i alt en rigtig god sæson i det syddanske.

Målmand:
Sidste sæson havde man Brian Greer og Patrick Galbraith som makkerpar i målet, men grundet en skade, der holdte Greer ude, så havde man forskellige målmænd inde over som reserve for Galbraith. Men Galbraith havde en stor sæson, der også betød, at han kom ind over landsholdet og med til VM, hvor han stod rigtig godt. Han må regnes som førstekeeper i denne sæson.

Backs:
SønderjyskE har sagt farvel til et par gode backs i Grady Moore og Ryan Gaucher, men man har hentet Darryl Andrews tilbage sammen med Andre Signoretti fra Herning, så har man også hentet Dustin VanBallegooie, der har spillet i AHL, og sidste sæson var omkring den tyske DEL. Alt i alt er det blevet en stærkere backkæde i forhold til sidste sæson.

Forwards:
Man har sagt farvel til Todd Robinson, der er taget hjem til USA, sammen med Brian Lundbohm, mens man har mistet Morten Lie til Frederikshavn, hvor han kom fra før sidste sæson. I stedet har man hentet AaB’s topscorer fra sidste sæson, Aleksandr Macijevski og fighteren Dejan Matejic sammen med Christoffer Kjærgaard og Mads Christensen i Herning. Man er blevet stærkere i bredden til denne sæson offensivt også.

Profilen:
Profilen hos SønderjyskE bliver Eric Bertrand, der har spillet 2 sæsoner i den danske liga. Han er noteret for hele 118 point i 81 kampe, hvilket man må sige er udmærket. Fortsætter han den stime, så bliver han en vigtig brik for SønderjyskE denne sæson, hvor man har holdet til at gå hele vejen.

Talentet:
Selvom han var 1. valg store dele af sidste sæson, og han var med til VM i Canada, så vil jeg sige, at Patrick Galbraith er talentet på holdet denne sæson. Han er en god målmand, og Simioni har et luksusproblem med Greer og Galbraith i målet. Forrige sæson var han omkring den canadiske junior liga, hvor han fik samlet vigtig erfaring.

Samlet vurdering:
Vores samlede vurdering af SønderjyskE er, at man har fået et bedre og bredere hold end sidste sæson, så man kan sagtens gå hele vejen i år. Man skal selvfølgelig undgå skader og lignende, men gør man det, så har man et stærkt hold, der kan tage guldet hjem. Og med Mario Simioni som træner, så ved man, at de topper på det rigtige tidspunkt.

 

 

Klub: ToTempo HvIK

Hjemmebane: Hvidovre Skøjtehal
Placering 07/08: Ud i kvartfinalen
Forventet Placering 08/09: 5-6
Træner: Karsten Arvidsen (1. sæson)

Sidste sæson:
ToTempo var det nye hold i sidste sæson, hvor mange ikke havde spået dem de store chancer, men man overraskende en del, da man kom med i slutspillet, og man kunne ligeledes tage Herning ud i 7 kampe i kvartfinalen, hvor man ellers var foran med 3-1 i kampe. En ellers godkendt sæson for den nye klub. Nu bliver det spændende at se, om de kan overraske i den kommende sæson.

Målmand:
Man havde sidste sæson et par kendinge af ålborgensisk ishockey, Jiri Podesva og Kristian Vestergaard i målet. De er begge væk til denne sæson, men er blevet erstattet af et par landsholdsmålmænd, Michael Madsen (Danmark) samt Jurgen Penker (Østrig). Det ser umiddelbart ud til, at man er forstærket på pladsen til denne sæson.

Backs:
Backsiden ser meget spændende ud til denne sæson, hvor man er kommet af med et par spillere, men man har til gengæld hentet gode spillere end i stedet for. Væk er et par svenskere samt erfarne Jesper Duus og Torben Schultz. Som erstatning har man bl.a. hentet Ladislav Benysek, hvilket bliver en spændene spiller at følge. Ellers ser man ud til at have forstærket holdet defensivt denne sæson.

Forwards:
Man har mistet Rajcak, der var en af de 2 spillere, hvor pointene kom fra sidste sæson, mens unge Martin Nielsen og Casper Winther er smuttet til Herning. Det som man har hentet i stedet for, ser nu ganske spændende ud. Man har hentet 3 spillere fra Texas Wildcatters, der spiller i den 3. bedste amerikanske række. Resten af offensiven ser også spændende ud til denne sæson, hvor man har hentet Zednek Sedlak, der tidligere har spillet i AaB.

Profilen:
Ladislav Benysek har 161 kampe fra NHL, 150 fra AHL, 230 kampe fra den bedste tjekkiske række samt deltaget i 30 VM kampe for Tjekkiet, så er han nok en af de mest erfarne spiller, der er i den danske liga til denne sæson. Det er ikke blevet til mange mål i hans karriere bare 27 mål og 69 assists i hans 678 kampe, som han har spillet i karrieren. En god solid back, der står de rigtige steder på isen.

Talentet:
Hos ToTempo har man 12 udlændinge i truppen, og da man kun må have 10 på holdkortet, så vil det give spilletid til nogen af de unge danske spillere. Her har jeg kigget på Simon Lorentsen, der er kommet til klubben fra Herning. Han oplevede ikke den store spilletid i Herning, så han søgte østpå i jagten på det. Han er en hårdtarbejdende forward, der kan spille centerpladsen samt venstre wing.

Samlet vurdering:
ToTempo bliver også et spændende hold at følge denne sæson, men det har været svært at sætte pladser på holdene til en slutstilling, da der ikke skal mange ændringer til, før at man er helt med fremme eller om man kommer til at ligge at kæmpe om at undgå nedrykning. En 7-8 plads er en klar undervurdering af ToTempo, men jeg ved ikke helt, hvor jeg har dem. På papiret et godt hold.

 

 

Slutstillingen

Det var hele optakten til denne sæson. Det er svært at forudsige sæsonen,

men der er et par hold, der kommer til at overraske i forhold til sidste sæson, og så er der et hold, der kommer til at skuffe lidt.

Et forslag på en slutstilling efter grund- og mellemspil:

01. SønderjyskE
02. Herning Blue Fox
03. AaB Ishockey
04. Rødovre Mighty Bulls
05. ToTempo HVIK
06. Frederikshavn White Hawks
07. Nordsjælland Cobras
08. Odense Bulldogs
09. EfB Ishockey
10. Herlev Hornets

 


 

Andre artikler

Optakt: OL-kvalifikation

04-02-2009 21:03
Optakt til OL-kvalifikationen i Oslo

Interview: Morten Green

10-01-2009 08:45
Morten Green om årets udgave af Leksand, landsholdets chancer i OL-kvalen og meget mere.
Side 1 af 5Videre