Artikler

Artiklerne, som kan findes i sektionen er udtryk for personens egen mening, og dermed ikke Hockeyzone.dk's. Dette betyder samtidig, at det er personen selv, som er ansvarlig for indholdet.

 

Interview: Jesper Damgaard

09-10-2008 16:10 - Peter Larsen

Først og fremmest. Hvordan er det at være ”hjemme” i Malmö?

 

Det er rart at være tilbage. Klubben har betydet meget for min karriere, og man ser jo ofte, at spillere vender tilbage, hvor de har startet karrieren. Jeg har altid haft en tilknytning til Malmö, også de år hvor jeg har været udenlands, så det er helt naturligt for mig.

 

I anses for at have en svag backbesætning i forhold til jeres ambitioner, hvad synes du selv som back og anfører?

 

Jo, der mangler helt sikkert en førsteback. En spiller, som kan gå ind at tage ansvar i begge ender, og som virkelig holder høj klasse. Her drejer det sig specielt om powerplay, hvor vi godt kunne drage fordel af en back. Samtidig er bredden måske ikke den bedste, da skader hurtigt tynder ud i vores besætning.

I samme omgang fortæller landsholdskaptajnen, at der formentlig går 2-2½ uge før han er tilbage på isen.

 

Hvordan ser du selv chancerne for at rykke op i Elitserien i år?

 

Det er svært at sige. Jeg har ikke været med de andre sæsoner, hvor man har forsøgt at rykke op. På papiret har vi måske ikke ligeså store navne som tidligere, men op til denne sæson har man kigget på svenske og etablerede spillere, og på den måde forsøgt at få et bedre holdsamarbejde ud af det i stedet for. I starten af sæsonen mødte vi en 4-5 hold fra Elitserien, og der gjorde vi det ganske godt, hvis man ser på ambitionerne om oprykning. Kigger man i stedet på starten af Allsvenskan, så har det ikke været specielt prangende.

 

Du var sidst i Malmö for otte år siden. Hvordan er tingene i forhold til dengang? I er trods alt en storsatsende klub med en superarena om en måned m.m.

 

Dengang jeg var her sidst, var vi toppen af svensk hockey. Nu er man kommet til en klub i Allsvenskan, som gerne vil tilbage til toppen. Samtidig synes jeg dog, at organisationen og tingene omkring holdet er blevet langt mere professionelle. Den nye arena kommer naturligvis også til at gøre en stor forskel. Den indbyder til spil i toppen af svensk ishockey.

 

Du har været kendt for dine mange år i Malmö og Modo, men i de sidste fire sæsoner har du repræsenteret fire forskellige klubber. Regner du med at Malmö bliver den sidste?

 

Det kunne det sagtens blive. Det kommer absolut an på, hvor lang tid jeg spiller. Jeg er 35 år, når min kontrakt med Malmö udløber, og jeg regner bestemt med at have flere år i benene der. Så længe jeg har lysten og fysikken til det, så bliver jeg selvfølgelig ved. Om det bliver Malmö, Danmark igen eller en helt tredje klub, er ikke til at vide på nuværende tidspunkt.

 

Mange havde nok set dig gøre karrieren færdig i Rødovre. Hvad medførte skiftet tilbage til Malmö Redhawks?

 

Der var nogle personlige årsager, men naturligvis også noget sportsligt.

 

 Til oktober får I, som bekendt, Don MacLean ind som artistspiller. Har du

hørt noget om ham og hans manglende forberedelser i og før Rødovre?

 

Jeg snakker stadig en del med Magnus Sundquist (træner Rødovre, red.). Hvad jeg har hørt, så har han ikke spillet meget pga. deres antal udlændinge. Han har lavet 56 mål i AHL, men hvad han har lavet i Rødovre, er nok ikke helt det samme, som mange havde forventet af ham. Det kan være, at han mest har ventet på at komme til Malmö, og samtidig har han måske ikke haft de rigtige spillere omkring sig.

 

Du har jo fået Nichlas Hardt som holdkammerat. Gør det nogen forskel, at du har en dansker mere i klubben, eller er du så svensk i forvejen, at det intet gør af forskel?

 

Det er altid rart at spille med en dansker. Her i Malmö havde jeg jo Kim

(Staal, red.), og i MoDo havde jeg Morten Green på holdet.  Det er klart, at det betyder noget på turene osv.

 

Videre til landsholdet. Hvordan ser du jeres chancer til OL-kvalifikationen, og hvad forventer du dig generelt af dette år med landsholdet?

 

Jamen, jeg håber naturligvis, at vi klarer os igennem kvalifikationen. Det bliver dog utrolig svært. Bl.a. med Norge, som måske aldrig har været bedre - i hvert fald ikke de seneste ti år. Jeg tror og håber, at vi kan vinde og komme til OL. Med hensyn til landsholdet generelt, forventer jeg, at vi tager endnu et skridt opad rangstigen med en ny udenlandsk træner. Det er klart, at vi er i en rigtig god udvikling med de tre startere i NHL, samt Peter Regin og Sebastian Dahm, som har gjort det godt i optakten.

 

Nu du selv nævner den nye landstræner. Hvad kender du til ham, og hvad forventer du ikke mindst?

 

Jeg har en del kendskab til ham. Jeg har mødt ham flere gange, når vi har mødt andre hold. De andre hold han har haft, har altid spillet godt rent defensivt. Det er bestemt positivt ved Pär, fordi vi er gode fremad banen, men ”hjemad” kan vi godt lukke 6-7-8 mål ind, så han kan måske tage os et skridt op ad stigen. I mine øjne kan han i hvert fald føre os videre.

 

Vi har efterhånden et hav af danskere i Nordamerika pga. udviklingen. Ser du det som et problem for landsholdet, eller er det en del af det at blive en etableret ishockeynation?

 

Det er en del af, at vi skal blive en bedre hockeynation. Vi er nødt til at få spillere i verdens bedste liga, så vi kan udvikle os. På kort sigt er det en ulempe, da vi mangler dem til turneringer osv., men på lang sigt er det en stor fordel. Kommer nogle af dem fx hjem til VM, så har de noget i bagagen, som vi andre ikke har. De kan være med til at bane vejen for endnu flere danskere de næste 10-15 år, som det også er set her i Sverige tidligere.

 


 

Andre artikler

Optakt: OL-kvalifikation

04-02-2009 21:03
Optakt til OL-kvalifikationen i Oslo

Interview: Morten Green

10-01-2009 08:45
Morten Green om årets udgave af Leksand, landsholdets chancer i OL-kvalen og meget mere.
Side 1 af 5Videre