Artikler

Artiklerne, som kan findes i sektionen er udtryk for personens egen mening, og dermed ikke Hockeyzone.dk's. Dette betyder samtidig, at det er personen selv, som er ansvarlig for indholdet.

 

Debat: Forslag til ny udlændingeregel

27-11-2008 13:13 - Søren Pedersen

Økonomien er gal i flere klubber i AL-bankligaen, og den vigtigste årsag er for mange løntunge udlændinge. Jeg tror de fleste i ishockeysporten er enige om, der skal findes regler for reducering, så sporten kan overleve.
Man diskuterer nu lønloft og loft på antallet af udlændinge. Et lønloft er næsten umuligt at administrere, mens EU kan sætte en stopper for et udlændingeloft, som man har gjort det i de store europæiske fodboldligaer. EU-spillere har de samme rettigheder for at spille i den danske liga uanset nationalitet.

I den danske speedway-liga er det lykkedes at indføre et pointsystem, der har reddet ligaen, som var meget tæt på at lukke. Et udvalg i speedwayunionen klassificerer de forskellige kører i A, B, C og D-kører, som hver tæller hhv. 8, 6, 3 og 1 point.
Et hold tæller fem kørere og hvert hold må maks. have en værdi af 25 point til hver match. Det ligger således en naturlig begrænsning på hvor stærke holdene kan blive, hvilket giver nogle jævnbyrdige match ups.


Er det muligt at indføre sådan et system til ishockeysporten? Umiddelbart vil man mene, det er umulig at administrere, da der måske er mindst 5000 professionelle ishockeyspillere i verden. Mit forslag er, at spillerne seedes efter hvilken liga, de sidst har spillet i. Fx kunne det koste fire point at rekruttere en NHL-spiller, tre point for de stærkeste ligaer i Europa samt AHL, to point for alle øvrige professionelle eller semi-professionelle ligaer. Seniorspillere der aldrig har spillet udenlands koster 1 point, og juniorspillere, der ikke har spillet seniorhockey udenlands 0 point.
Derefter indføres et loft over det samledes antal point et hold må stille med til hver match. Så kan klubberne selv vælge, om man fx vil satse på 4-5 dyre spillere eller 7-8 billigere.

Den vigtigste forskel i forhold til den nuværende udlændingeregel er, at alle spillere
vurderes ens uanset nationalitet, og dermed tror jeg ikke, at EU kan skyde reglen ned. Ulempen er naturligvis, at danske spillere der vender hjem fra NHL eller Eliteserien vil være pointtunge. Der kan måske indføres en rabatordning, så en spillers værdi reduceres efter tre sæsoner i den danske liga.

For nylig har der været en debat på Hockeydebat, hvor flere legede med tanken om at reducere holdene med halvdelen af udlændingene. Jeg fulgte selv debatten, der viste, at der sagtens kunne stilles stærke hold, selv med en halvering af antal udlændinge. Jeg håber, dette forslag kan være med til at skabe debat, og måske kan modellen i en tilrettet udgave anvendes i praksis. Uden at EU kan blande sig, og uden den gentlemansregel, der før eller siden bliver brudt af en eller anden klub.

 

Ønsker du at debattere Søren Pedersens forslag skal du være velkommen i forummet. Har du noget hockeyrelateret på hjertet, kan du ligeledes sendes os en mail på info@hockeyzone.dk med dit oplæg.

 

 

 


 

Andre artikler

Optakt: OL-kvalifikation

04-02-2009 21:03
Optakt til OL-kvalifikationen i Oslo

Interview: Morten Green

10-01-2009 08:45
Morten Green om årets udgave af Leksand, landsholdets chancer i OL-kvalen og meget mere.
Side 1 af 5Videre